هدایای تبلیغاتی یک دغدغه برای شرکت ها
تبلیغات و هدایای تبلیغاتی یکی از مواردی است که شرکت ها و سازمان ها برای معرفی خود به سایرین از آن بهره می گیرند و تنوع و کیفیت این هدایا می تواند تا حد قابل توجهی در ذهن مشتری ها مبین قدرت و جایگاه آن سازمان باشد و مسلما سرمایه گذاری در این زمینه نه تنها اتلاف سرمایه به حساب نمی آید که موجب بازگشت چندین برابری آن نیز خواهد بود.
اینکه نماد یک شرکت در قالب یک طرح خاص و متفاوت در اختیار مشتریان و همکاران یک سازمان قرار داشته باشد علاوه بر اینکه بر اعتبار آن سازمان می افزاید موجب می شود آن سازمان به عنوان یک مجموعه متفاوت و خلاق در ناخودآگاه ذهن مشتریان فعلی و بالقوه نقش بندد.ولی متاسفانه بخش تبلیغات بیشتر موسسات و سازمان ها، فارغ از هدف اصلی و پنهان در اهدای این نوع هدایا، صرفا به قصد انجام وظیفه و اعلام حضور به رقبا و مشتریان خود از این محصولات بهره می گیرند.
علیرغم اینکه با کمی دقت به خوبی می توان طرح های متفاوت و خلاقانه متناسب با سلیقه یا نیاز مشتری های هر سازمان ارائه کرد. برای مثال در اهدای یک تقویم رومیزی، می توان با کمی بررسی و توجه در طراحی کار یا درج اطلاعاتی متناسب با نیاز مشتریان آن حوزه به خصوص، کاری کرد که مشتری ها در میان خیل وسیع این هدایای نوعا منحصر به شب عید، با تمایل بیشتری آن را روی میز کار خود قرار دهند.
با نگاهی کلی به مقوله هدایای تبلیغاتی می توان گفت، از یک سو بی توجهی طراحان و سازندگان این هدایا به تغیر و ایجاد تنوع در تولیداتشان و از سوی دیگر عدم توجه کافی سازمان ها به اثر چنین هدایایی به عنوان یکی از عوامل کلیدی در افزایش جایگاه برند سازمان در ذهن مشتری های فعلی و جلب نظر مشتری های بالقوه موجب سکون در این بازار شده است .
اگر چه نمی توان نگاه نو و متفاوت برخی کانون های تبلیغاتی را در این زمینه نادیده گرفت ولی به نظر می رسد خلا ارتباط میان متقاضیان این محصولات و تولید کنندگان آنها ، بی توجهی سازندگان این هدایا به تعامل بیشتر با مشتریان خود و بررسی موردی بازار هر گروه از مشتریان از جمله مواردی است که موجب یکنواختی این حوزه شده و از سوی کارشناسان بازاریابی و تولیدکنندگان این هدایا به بررسی و توجه بیشتری نیازمند است.
پ ن: این مطلب اسفند ۱۳۹۳ در سایت کافه بازاریابی منتشر شده است.